2013. február 23., szombat

leves pedig kell

Van ez az óriáscsésze/bögre, Zoltán szerint végre egy normális méretű, szerintem meg pont levesnek való, minimum fél liter az űrtartalma, a mai paradicsomleves igen jólesett belőle.
Na most akkor kinek van nagyobb fantáziája? Na ugye.



mister freud

Egyik éjjel azt álmodtam, hogy azt mondtam Jeremy Irons-nak, hogy semmi gond, megtaláltam a fél cipőjét Epölnél (szomszéd falu), de ez eltörpül amellett, hogy rá pár napra meg azt álmodtam, hogy van egy oroszlánunk. Igazi, jóó nagy, saját oroszlán, akiről azt meséltem másnap a férjemnek, hogy nem volt rossz oroszlán, egyszerűen csak kiszámíthatatlan volt, mert emlékszem, hoyg a kezemet is be tudtam tenni a szájába demonstrálandó a békés mivoltát,  azonban volt, amikor el kellett bújni előle, az ösztönök, ugye, és nyilván nem tudhattam, éppen aznap melyik énje van felül. Arra is emlékszem, hogy ültem az asztal tetején, és arra gondoltam, hogy talán még mindig jobb, mintha kígyó(nk) lenne, attól én ugyanis iszonyúan félek, undorodom és hányok, ez a pont lehetett az álom valóságtartalmának maximuma, mert az biztosan nem, hogy a következő foszlányban álltam a házban, az ajtó mögött és húztam be az ajtót az oroszlán elől, aki szerzett magának egy társat és ketten próbálták állva kifeszegetni az ajtót, de nem sikerült, mert én fél kézzel fogva is bírtam velük, miközben még az is felvillant, hogy majd a jobb kezemmel mindjárt szépen beakasztom a ringlit.

Erre kössenek csomót az analitikusok.

2013. február 22., péntek

allergia

Az élet / a világ / a blog / nyomokban zazáleát tartalmazhat.

2013. február 20., szerda

Licht! mehr Licht!

A rózsát (majdnem azt írtam, hogy a nyamvadt rózsát, pedig ez nem is igaz, nagyon is szeretem, de ez a mostanában használt jelzők legenyhébbike, ennél sokkal cifrábbakat is tudok), szóval, a rózsát naponta sétáltatom. Nem nagy dolog, viszem a fény után. A házban elég sötét van, így aztán szobáról szobára hurcolom, hogy mindig jusson valamennyihez. 
Közben nem nehéz arra gondolni, hogy bár engem is vinne* valaki így a fény után. De hát én szúrok is, sokkal könnyebb lemondani rólam, fárasztó vagyok, világos.


* szinonimák: gondoskodna, törődne, figyelne, akarna, jönne, menne

2013. február 19., kedd

diplomatikusan

Éltem már meg szebb napokat is, mit mondjak. Másfél hónap telt el ebből az évből, de felőlem akár vége is lehetne. Minden szempontból, de főképpen a magaméból.