2010. június 26., szombat

Ez is én


Sokan tudták, még többen nem, pedig ez is én vagyok. Ha tetszik, ha nem. Gyakrabban nem. De már vállalom.


2010. június 25., péntek

Mellesleg / Besides

Most annyi minden bánt, nem értem a közhangulatot, a bloghangulatot, a saját magam hangulatát, az időjárást, a foci vb-t, a macskánkat, az angol nyelvet, az olvasott könyvet.

Nowadays I am sick at the public feeling, the feeling in the blog-milieu, my feelings, the weather, the succer world championship, our cat, the English language, the book read by me.

2010. június 24., csütörtök

Piros gomb / Red button

A piros gomb lett a nyerő, a Középső megmondta, csakis piros. :o)
The red button is the winner, what else?

További részletek itt!
More details here!

2010. június 23., szerda

Nekem magas

Szójából tejet.
Kukoricából fonalat.
Búzából kolbászt.
Repcéből üzemanyagot.
Elkötelezett pártpolitikusból független köztársasági elnököt.

Mór kert / Moorish garden

Nem kérdés, hogy színesedik az életem, lelkem, azt hiszem, nem kérdés.
Még nem tudom, kap-e gombot középre a kert, s ha igen, melyiket, nekem a vadabb változat is tetszik, ki érti ezt. :o)

My life is changing, has more and more colours, thanks for God! The garden will have a button or not (or which one) I haven't known yet but I prefer the wilder ones, yes. :o)




2010. június 22., kedd

Kényelmi tér / Step over!


Mióta Kriszta írta, ez jár a fejemben, vagyis, hogy jót tesz az nekünk, ha időnként kilépünk a kényelmi terünkből és újat kezdünk, újba fogunk. A legutóbb varrt lila táskától jutottunk el idáig, de azt hiszem, hamarabb kezdődött ez mégis, akkor, amikor egy megrendelő türkiz, szabadon tűzött táskát kért tőlem. Nem tudok ennyire jól tűzni, féltem is tőle, mint a tűztől, aztán mégiscsak belevágtam, hasonlóképpen voltam a püspöklilával is, de még a mesefával is.
Ez a táska egy ötvözet, szabad gépi macera és mesefa is van rajta, most aztán alaposan kiléptem a kényelmi teremből, tetszett is az idegen környezet, kicsit tágítom a köreimet. Ti bent vagytok vagy kint vagy bent is, kint is, hol vagytok, hol érzitek magatokat jól? Ez engem nagyon érdekel!

Kriszta said to me that sometimes we should step over our borders it does us good if we are brave to put something new to the touch and of course she is right again as usual. It begins with the request of my costumer who asked me to sew a bag with free motion quilting- I am not familiar with it but I have tried to do my best. The next one was the purple bag and now.. now I would like to encourage everbody to step over the borders! What was the last when you expanded your borders? I am so interesting in it...

Több részlet a táskáról itt. :o)
More details about the bag are here. :o)

2010. június 21., hétfő

Furcsa / Interesting




A táska nem érdemel különösebb figyelmet, éppen olyan, mint a kiinduló darab, az érdekes csak az, hogy amint időt szeretnék spórolni, vagyis mágneszárat használok cipzár helyett, hevedert a táska textiljéből készült vállpánt helyett - abban a pillanatban érkezik egy megrendelés azzal, hogy éppen ilyet szeretne valaki, csak éppen cipzárral és/vagy textiles vállpánttal.
Nem értem. Másnál is előfordul?

There is nothing interesting regarding this bag it's the same as the earlier ones but... If I want to save time and use magnetic lock or special belt I always get an e-mail from a costumer who would like to have the bag but with zip and/or fabric-belt.
I can't understand. :o(

2010. június 20., vasárnap

Ahogy Cary Grant köt / Nobody can knit




... nem köt úgy senki. :o)
the way as Cary Grant. :o)

Vasárnapi vers

Robert Desnos:

Tündérmese

Már ki tudja hányszor akadt
férfi aki egy nőt szeretett.
Már ki tudja hányszor akadt
nő aki egy férfit szeretett.

Már ki tudja hányszor akadt
nő vagy férfi aki
nem szerette azt
aki őt szerette.

De csak egyszer talán
csak egyetlen egyszer akadt
egy nő meg egy férfi aki
egymást szerette.

Somlyó György fordítása